Acasă/ Articole/ Ghid întreținere a lumânării...

Ghid de întreținere a lumânării

03 noiembrie 2024

 

 

 

Lumânările din ceară naturală de soia cu fitil din lemn aduc o atmosferă caldă și un miros plăcut în orice spațiu. Pentru a te bucura la maximum de aceste lumânări și a le prelungi durata de viață, este important să urmezi câteva instrucțiuni simple de utilizare și întreținere.

 

 

1. Prima utilizare

 

  • Arderea Inițială: La prima aprindere, lasă lumânarea să ardă până când ceara topită ajunge la marginea interioară a recipientului. Acest proces poate dura între 2-4 ore, în funcție de dimensiunea lumânării. Este esențial pentru a forma o „memorie a cearii,” care asigură o ardere uniformă pe viitor și evită formarea unui tunel în ceară. Dacă însă, lumânarea ta a format un tunel, nu te alarma, există soluții. Scrie-ne un mesaj in rubrica "Întreabă-ne orice!"

  • Utilizăm ceară naturală din soia, drept urmare, lumânarea poate avea mici imprefecțiuni datorate comportamentului natural al materiei prime- de exempli aspectul de îngheț, desprinderea de suprafața borcanului sau aspectul neuniform după solidificare. Aceste imperfecțiuni sunt comune, atestă utilizarea produselor naturale si nu afectează sub nici o formă comportamentului lumânării. Mai multe informații despre aceste aspecte se regăsesc în Imperfecțiuni comune ale lumânărilor.

  • Durată Maximă de Ardere: Nu lăsa lumânarea să ardă mai mult de 4 ore încontinuu. Timpul mai lung de ardere poate duce la supraîncălzirea recipientului sau la un fitil instabil.

 

2. Întreținerea Fitilului

 

  • Tăierea Fitilului: Înainte de fiecare aprindere, este important să tai fitilul din lemn la aproximativ 5 mm. Acest lucru ajută la menținerea unei flăcări echilibrate și previne formarea de funingine sau arderea neregulată.

  • Cum să Tai Fitilul: Poți folosi o foarfecă specială pentru fitiluri sau chiar un clește, o unghieră, sau chiar mâna pentru a îndepărta partea arsă. Asigură-te că elimini toate reziduurile pentru a preveni fumul neplăcut și că nu ajunge funingine în ceară în momentul scurtării fitilului pentru a pastra aspectul estetic al lumânării. Atenție! Nu rupe fitilul cu mâna atunci când ceara este încă fierbinte!

 

3. Siguranța În Timpul Arderii

  • Suprafața Termorezistentă: Așează lumânarea pe o suprafață rezistentă la căldură și departe de materiale inflamabile.

  • Nu lăsa lumânarea nesupravegheată: Pentru a preveni accidentele, ține lumânările departe de copii, animale de companie sau obiecte inflamabile. Evită expunerea la curenți de aer, deoarece aceștia pot cauza arderea neregulată a flăcării și pot provoca scântei.

  • Nu Mută Lumânarea Aprinsă: Evită mutarea lumânării în timp ce arde, deoarece ceara topită poate curge sau pot apărea accidente.

 

4. Când și Cum Să Oprești Arderea

  • Oprește Arderea la Timp: Este recomandat să stingi lumânarea când mai rămâne aproximativ 5 mm de ceară la baza recipientului. Arderea completă poate duce la supraîncălzirea vasului sau la spargerea acestuia.

  • Metode de Stingere: Pentru a stinge lumânarea, poți utiliza capacul recipientului sau un dispozitiv special pentru stingerea lumânărilor. Dacă totuși alegeți să stingeți lumânarea prin suflare, suflați ușor, evitând stropirea cerii fierbinți.

 

5. Reutilizarea Recipientului

  • Îndepărtarea Cerii Rămase: După ce ceara s-a răcit, aceasta poate fi îndepărtată ușor prin plasarea recipientului în congelator timp de câteva ore. După congelare, ceara se va desprinde mai ușor. O altă alternativă ar fi umplerea recipientului cu apă caldă, ceara rămasă se va topi și se va ridica la suprafața apei. După întărire, va fi mai usor de extras. Curățați apoi recipientul sub jet de apă, folosind săpun sau detergent de vase.

  • Reutilizarea Recipientului: Recipiente de lumânări din sticlă sau beton pot fi refolosite ca obiecte decorative, pentru depozitarea obiectelor mici, a condimentelor în bucătărie sau a produselor cosmetice în baie.

Pentru mai multe informații consultă rubrica: Ghid de reutilizare a recipientului

 

6. Depozitare corectă

  • Păstrează Lumânarea în Siguranță: Când lumânarea nu este utilizată, păstreaz-o într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui pentru a preveni decolorarea cerii, topirea prematură și evaporarea parfumului.

  • Acoperire: Dacă lumânarea are un capac, folosește-l pentru a preveni acumularea de praf pe suprafața cerii. Praful poate afecta arderea uniformă și parfumul.

Urmând aceste sfaturi, te vei bucura de lumânările din ceară naturală de soia pentru o perioadă îndelungată, având parte de o experiență olfactivă plăcută și un mediu curat!

Dacă, însă consideri că lumânarea nu miroase suficient, părăsește încăperea și revino în scurt timp. Vei observa că te obișnuisei de fapt cu mirosul. Dacă totuși nu ești satisfăcut de intensitatea parfumului sau de modul de ardere, nu ezita să ne contactezi.

 

Produs manual în România - Află mai multe!

Ce înseamnă "Astăzi Luminez"?

Accesorii

Seturi cadou

Personalizare

Recipiente din beton

Recipiente din sticla

Politică plăți-livrare-retur

Politică utilizare cookies

Politică de confidențialitate

Termeni si condiții

A.N.P.C.

MAGAZIN

DESPRE NOI

INFO

BUNĂ!

astazi.luminez@gmail.com

ABONAȚI=VĂ LA NEWSLETTER-UL NOSTRU!

Name
Abonare
Abonare
Mulțumim foarte mult!
Din păcate trebuie să mai încerci.